ФОТО: Бабунски капитен на Барса

Македонската фудбалска надеж Давид Бабунски ќе биде еден од капитените на Барселона Б.
barcab-500

Од петте капитени кои се избрани, прв ќе биде Алесандро Грималдо, а потоа Серхио Хуесте, Роберт Коста, Сержи Сампер и Давид Бабунски.

Секако ова е големо признание за еден од нашите најталентирани фудбалери.

Инаку, Барселона Б оваа сезона ќе се натпреварува во третата по ранг фудбалска лига во Шпанија, а секако има амбиции да оди ранг погоре.