Де Роси: Јас да влезам во игра? Вие луди ли сте?(видео)

Football-Soccer-Italy-v-Spain-World-Cup-2018-Qualifier

Даниеле Де Роси е уште еден од неколкуте играчи на Италија, кои вчерашниот натпревар против Шведска им беше последен во дресот на Италија.

Покрај него од дресот на Италија се опростија уште Буфон, Келини, Барзаљи. Де Роси и покрај тоа што имаше шанса да влезе во игра, не го направи тоа со интересно  образнолжение.

” Зошто јас да влезам? Нас ни треба победа, а не нерешен резултат. Нека влези Инсиње” со што покажува кон младиот Италијанец.