Драма на квалификациите! Хамилтон излета од патеката! (ФОТО)

FB_IMG_1510419226372

Луис Хамилтон со својот болид удри во банкината. На денешната квалификациска трка возачот на Мерцедес и актуелниот шампион по мало невнимание прерано ја заврши трката. Не е повреден, но има видлива штета на болидот.

FB_IMG_1510419231549

FB_IMG_1510419234578